Sådan sikrer du korrekt dækopbevaring

Dækopbevaring

Korrekt dækopbevaring er super vigtig for at holde dine dæk i perfekt stand, forlænge deres levetid og ydeevne. For at hjælpe dig har vi derfor sammensat en lille tjekliste for, hvordan du opbevarer dine dæk korrekt.

Tjekliste for korrekt dækopbevaring:

  • Rens dæk og fælge for snavs.
  • Undersøg dæk for eventuelle dækskader og tjek deres mønsterdybde (dækskifte anbefales ved 3 mm). Du kan læse mere om hvornår du bør skifte dæk her.
  • Dæk står tørt og køligt indendørs (No-go’s: fugtig carport, drivhus, sommervarmt loft eller haveskur).
  • Dæk udsættes ikke for direkte sollys eller kraftig kunstig belysning.
  • Dæk er placeret langt væk fra kemikalier, opløsningsmidler, kulbrinter (gas, olie, benzin), varmekilder (maskiner, generatorer, osv) og spidse emner (metal, træ, osv.).
  • Dæk med fælg: Kan enten stables eller hænges op. Ved opbevaring i længere tid bør de roteres/stables i omvendt rækkefølge.
  • Dæk uden fælg: Opbevares stående i et enkelt lag på en reol (ligesom på billedet). Roteres løbende for at undgå flade punkter og deformation.


OBS: Hvis et dæk ikke bruges i en længere periode, skal lufttrykket kontrolleres regelmæssigt og holdes på det niveau, som er anbefalet af køretøjsfabrikanten. Derudover må der ikke placeres genstande ovenpå dækkene, da det kan lede til tryk eller anden deformation.

Rengøring:

Rengøring af dækkene er vigtig, da skidt, som sidder vinteren over, bliver sværere at få af med tiden. Når du renser dækkene, skal det gøres med koldt vand uden tilsatte kemikalier, eftersom kemikalierne kan beskadige gummiet. Det vil også være en god ide at vaske fælgene med en syrefri fælgrens og give dem en gang voks bagefter, så de er super lækre og klar til næste sæson. Dette vil også hjælpe dig med at undgå rust på hjulene.

Hvad hvis jeg ikke kan opfyldes disse krav?

Det er ikke alle, der har muligheden eller pladsen til at opbevare deres dæk korrekt. Derfor tilbyder vi tre forskellige opbevaringsløsninger, som du kan finde her på forsiden. Disse løsninger skal være med til at sikre dig en korrekt opbevaring og dermed længere levetid for dine dæk. Ved at opbevare dem hos os vil et fremtidigt hjulskifte også blive lettere samt give mere plads derhjemme.