FDM 2019 sommerdæk test

Hvert år tester FDM sammen med en række europæiske bilklubber de mest populære sommerdæk. Sommerdækkene testes på både tør og våd vej, hvorefter de evalueres på en række parametre – inklusiv bremse performance, dækstøj, brændstofforbrug og slidstyrke. Evalueringen leder til en samlet vurdering udtrykt i stjerner fra 1 – 6, hvor 6 er topscoren.

Med andre ord, FDM’s artikel giver et rigtig godt indblik i årets sommerdæk og kan hjælpe med at danne et bedre beslutningsgrundlag, når du leder efter nye dæk. Hos Billigtdækskifte følger vi derfor med i artiklerne, så vi bedre kan vejlede vores brugere og sikre den rette service.

Konklusionerne fra artiklen er derfor opsummeret kort nedenfor.

I 2019 kigges nærmere på sommerdæk til minibiler

“Danskerne har i de senere år opgraderet mikrobilerne til de lidt større minibiler. En stor del af disse biler skal nu til at have nye sommerdæk, og ejer du sådan en, kan du med fordel læse årets test af sommerdæk.” – FDM.dk

Årets test vinder er Bridgestones Turanza T005, som har fået 5 ud af 6 stjerner med den højeste vægtede score indenfor parametrene tør vej, våd vej, dækstøj, forbrug og slidstyrke. Dækkets fremragende egenskaber på både tør og våd vej bringer det i top, dog trækker dets dækstøj en smule ned.

Vredestein Sportrac 5 har også fået 5 ud af 6 stjerner og følger tæt efter årets testvinder. Dækkets fine egenskaber på både tør og våd vej kombineret med fremragende slidstyrke sikrer dækket en topplacering i årets test.

“Continental og Goodyear, der plejer at klare sig fremragende, ryger denne gang ned i den gruppe, der blot kan betegnes som gode.” – FDM.dk

Nedenfor kan du selv kigge test dækkene igennem samt se deres samlede vurdering:

Størrelse: 185/65 R15 H/V (se mere)

Mærke Stjerner
Bridgestone Turanza T005
5/6
Vredestein Sportrac 5
5/6
Michelin CrossClimate+
4/6
Goodyear Efficient Grip Performance
Firestone Roadhawk
4/6
Kumho Ecowing ES01
4/6
Maxxis Mecotra 3
Toyo Proxes CF2
4/6
Continental ContiPremiumContact 5
Falken Ziex ZE310 Ecorun
3/6
Semperit Comfort-Life 2
Giti GitiSynergy E1
3/6
Petlas Imperium PT515
3/6
Hankook Kinergy Eco 2
3/6
Pirelli Cinturato P1 Verde
Linglong GreenMax HP010
3/6

Hvis du vil læse hele FDM’s artikel, kan du finde den her.