Hvornår bør jeg skifte til vinterdæk?

Vejret bliver koldere, vejene glattere.  Vintersæsonen nærmer sig, og det er snart tid til at få vinterdækkene på bilen. Ifølge Rådet for Større Dæksikkerhed bør man skifte til vinterdæk, når temperaturen uden for er 7 grader eller derunder. Derfor har vi hos Billigtdækskifte udarbejdet en vejrstatistik, så det er lettere for vores kunder at danne sig et indtryk af, hvornår det cirka sker i Danmark.

Ifølge skemaet kan man se, at den gennemsnitlige temperatur for oktober svinger mellem  9-12 grader, hvor den laveste temperatur er nede ved minusgraderne. I november er gennemsnittet omkring 7 eller under, og den laveste temperatur er konsekvent minus grader.

Vi anbefaler derfor, at man skifter til vinterdæk i de sidste to uger af oktober. På den måde sikrer man sig, at ens bil har det optimale vejgreb og er klar til de glatte veje.

Siden 2003 har TV 2 VEJRET kortlagt vinterens første snefald, og deres statistik viser, at den gennemsnitlige dato for den første sne er den 11. november (læs artiklen her). Snefald gør det glat på vejene og dermed farligt at køre rundt på sommerdæk. Der opstår derfor oftest kø til dækskifte ved det første snefald, hvorfor vi anbefaler at få skiftet sine dæk i god tid.