FDM 2018 vinterdæk test

Hvert år tester FDM sammen med en række europæiske bilklubber de mest populære vinterdæk. Vinterdækkene testes på tør og våd vej samt sne og is, hvorefter de evalueres på en række parametre – inklusiv bremse performance, dækstøj, brændstofforbrug og slidstyrke. Evalueringen leder til en samlet vurdering udtrykt i stjerner fra 1 – 6, hvor 6 er topscoren.

Med andre ord, FDM’s artikel giver et rigtig godt indblik i årets vinterdæk og kan hjælpe med at danne et solidt beslutningsgrundlag, når du leder efter nye dæk. Hos Billigtdækskifte følger vi derfor meget med i artiklerne, så vi bedre kan vejlede vores brugere og sikre den rette service.

Derfor har vi valgt at opsummere konklusionerne kort nedenfor.

Vinterdæk testet i 2018:

“Vi varierer dækstørrelserne år for år, og vi tester de nyeste og bedste typer dæk. I år er det dæk til biler i mini- og mellemklassen, der har fået vores testprocedure at føle.” – FDM.dk

Continental WinterContact TS 860 er årets vinder med den højeste vægtede score i både mini- og mellem-klassen, resulterende i 5 ud af 6 stjerner i begge tests. Dækket viser fremragende resultater på alle vejtyper og anses for at være et fremragende vinterdæk.

I mini-klassen ligger Dunlop Winter Response 2 lige i hælene på vinderen og modtager også 5 ud af 6 stjerner. Dækket har en marginalt lavere performance på tør vej og våd vej, men performer bedre på brændstofforbrug end vinderen.

I mellem-klassen er Goodyear UltraGrip 9en tæt udfordre til vinderen og modtager også 5 ud af 6 stjerner. Dækket har en marginalt lavere performance på sne, dækstøj og brændstofforbrug, men performer bedre på tør vej end vindere. Dunlop Winter Sport 5 bør også nævnes, da den kommer ind på en tæt tredjeplads med 5 ud af 6 stjerner og har gennemgående gode, trygge egenskaber på alle vejtyper.

Nedenfor kan du selv kigge test dækkene igennem samt se deres vurdering:

Mini-klassen: 175/65 R14 T (se mere)

Mærke Stjerner
Continental WinterContact TS860
Dunlop Winter Response 2
Firestone Winterhawk 3
4/6
Nokian WR D4
Goodyear UltraGrip 9
Debica Frigo 2
Esa+Tecar Super Grip 9
3/6
Sava Eskimo S3+
Vredestein Snowtrac 5
3/6
Pirelli Cinturato Winter
Semperit Master-Grip 2
Nankang Snow SV-3
1/6

Mellem-klassen: 205/55 R16 H (se mere)

Mærke Stjerner
Continental WinterContact TS860
Goodyear UltraGrip 9
Dunlop Winter Sport 5
Kleber Krisalp HP 3
Michelin Alpin 5
Nexen Winguard SnowG WH2
4/6
Fulda Kristall Control HP2
3/6
Vredestein Snowtrac 5
3/6
Bridgestone Blizak LM001 Evo
3/6
Nokian WR D4
Yokohama BluEarth Winter (V905)
Kumho WinterCraft WP51
Pirelli Cinturato Winter
Semperit Speed-Grip 3

Hvis du vil læse hele FDM’s artikel, kan du finde den her.